maanantai 31. joulukuuta 2012

Taistele tai pakene reaktio



Emme tunnu vielä syvällisesti ymmärtävän, kuinka keskeinen tämä evoluution tuottama selviytymisreaktio oikeastaan on. Sen tarina lähtee todella kaukaa, se on rakentunut matelijan taistele tai pakene reaktion pohjalta. Tämä reaktio on siirtynyt nisäkkäille. Vaikka välillä elinolosuhteet ovat suosineet rauhallista käyttäytymistä, niin sitten välillä olosuhteet ovat olleet hyvin vihamieliset. Tällöin hengissä selviäminen on ollut paljolti kiinni tämän reaktion toimimisesta ja siksi siitä on tullut niin keskeinen ja automaattinen.

Ihminen on ollut lähes koko kehityksensä metsästäjä keräilijä. Hän on elänyt pienissä ryhmissä liikkuen ruuan perässä. Kyky saada saalista ja pysyä itse hengissä on kehittänyt taistele ja pakene reaktiota koko kehityksen ajan. Reaktiosta on kehittynyt erittäin toimiva, täysin automaattinen ja se on levinnyt koko populaatioon eli kaikkiin ihmisiin. Se on ihmisen eloonjäämisreaktio.

taiste tai pakene reaktion fysiologiaa

Reaktion on tarkoitus toimia vain lyhyen ajan – välittömän vaaran ilmaantuessa. Vaaran väistyttyä se häviää, jotta se voisi toimia taas uuden vaaran ilmaantuessa. Nykyään reaktio jää päälle, koska siitä ei päästä luonnollisella tavalla irti. Ei synny taistelua tai pakenemista, jossa kehosta vapautuisivat siihen syntyneet kemikaalit.

Nykyään vaara on joku harmin aihe – asiat eivät suju niin kun ihminen haluaisi. Taistele tai pakene reaktio aktivoituu ihmisen omien ajatusten voimasta. Tällöin ihminen näkee tilanteen ongelmana ja ongelmista ihminen uskoo pääsevänsä irti ajattelemalla asiaa. Ihminen toimii omaksumiensa mallien pohjalta ja eikö ongelmat opeteta ratkottavan ajattelemalla. Kyllä, mutta ajattelemalla ratkotaan ihmisen ulkopuolisia ongelmia. Yleensä ongelmiin haetaan muistista siihen parhaiten sopiva malli – eli vastaavanlaisen ongelman ratkaisumalli menneisyydestä.

”Mielen ongelmiin” tämä lähestymistapa ei toimi. Mielen ongelmien ajatteleminen ei poista herännyttä taistele tai pakene reaktiota – päinvastoin, aina kun ajattelet asiaa, se aktivoi taistele ja pakene reaktion ja kun tätä jatkuu tovin, koko kehosi on täydessä katastrofitilassa. Kehon jännitys, jatkuva paha olo kehossa vaikuttaa mieleen ja se löytää yhä lisää vastaavia hankalia tilanteita menneisyydessä. Tästä syntyy jatkuva itseään ruokkiva mekanismi, josta ei ajattelua - joka jo tässä tilanteessa on vatvomista - lisäämällä parane.

Ainoa ratkaisu on päästää irti ja rauhoittua, siirtää ajatukset aivan muualle tai lakata ajattelemasta. Eli ratkaisu löytyy aivan päinvastaisesta suunnasta, mistä ihminen sitä luontaisesti etsii.



Nykyään asiat eivät ihmisten mielestä usein suju heidän toivomallaan tavalla. Näin taistele tai pakene reaktio herää ja jää päälle hyvin usein. Kutsumme tällaista tilaa nykyään stressiksi. Keho on jännittynyt ja mielessä pyörii negatiivisia ajatuksia. Kun tätä tapahtuu jatkuvasti, ei tarvitse ihmetellä lopputulosta.



Meille ihmisille niin tärkeä eloonjäämistaito – taistele tai pakene reaktio – on muuttunut nyky-yhteiskunnassa tappavaksi. Se jää päälle ja aiheuttaa stressin, työuupumuksen, masennuksen ja hyvin monet muut kehon ja mielen sairaudet.


stressin vaikutuksia


Meidän on opittava uudet tavat sopeutua taistele tai pakene reaktioon, koska se häviää meiltä geneettisesti aikaisintaan satojen tai tuhansien sukupolvien kuluessa – meillä ei ole aikaa odottaa niin pitkään. Meidän on aika suhtautua asiaan vakavasti tässä ja nyt, ratkaisut ovat jo olemassa kun vain haluamme tarttua niihin.

lauantai 29. joulukuuta 2012

Voit muuttaa vanhoja tottumuksia



Voit muuttaa uskomuksesi, jotka olet omaksunut minäkuvaksesi ja kukistaa epämieluisia piirteitä, tai sen, mitä pidät onnettomana kohtalonasi.

Geneettisen perimän käyttäminen verukkeena sille, ettei tee mitään epämieluisille luonteenpiirteille, on nykypäivän maailmassa yleistä ja ilmeisen hyväksyttävää. Koet voimattomuutta yrittäessäsi muuttaa itsessäsi sellaista, mistä on tullut niin pysyvä osa sinua, että se tuntuu sinulta. Näin käy etenkin silloin, kun tarkastelet luonteenpiirteitä ja ominaisuuksia, jotka ovat olleet seuralaisiasi niin kauan kuin muistat. Kuin lujittaaksesi entisestään käsitystäsi ”olen aina ollut tällainen”, sinua rajoittava osa väittää: Asialle ei voi mitään, enhän voi muuttaa biologista perusolemustani.

Voit vaikuttaa geneettiseen rakenteeseesi ja muokata sitä muuttamalla sitä, millaisena näet itsesi ja paikkasi tässä valtavassa mysteerissä, jota kutsumme elämäksi. Havainnoillasi on valta muuttaa geneettistä rakennettasi – uskomuksesi voivat hallita, ja todella hallitsevat, biologista olemustasi. Tämä voi kuulostaa mullistavalta ja jopa mahdottomalta, mutta silti tämä tietoisuus johtaa sinut lausumaan hyvästit niille verukkeille, jotka olet tietämättäsi omaksunut.

Muista olet sellainen, millainen uskot olevasi, et sellainen, millaisen perimän olet saanut. Muistuta itseäsi, että vedät puoleesi sitä, mitä olet, et sitä mitä haluat ja se mitä olet, koostuu uskomuksistasi. Mielesi kykenee voittamaan fyysiset hiukkaset ja ne aiempien ehdollistumien ja ohjelmointien vaikutukset, jotka olet tahattomasti omaksunut kasvuvuosiesi varrella.



Ajatuksen, asenteen tai uskomuksen siirtäminen toiselle tapahtuu mielen välityksellä. Meemit ovat sitkeitä, sillä niistä on tullut sitä, mitä luulet olevasi; niiden pois karistaminen vastaa samaa kuin jos yrittäisit poistaa jonkin tärkeän elimesi, ja se kuluttaa elämänenergiaasi. Itse asiassa vanhempasi ovat varhaisvuosinasi juurruttaneet sinuun tiukasti monia niistä – eikä varmastikaan ole yllätys, että ne siirtyvät sinuun helposti heitä tai isovanhemmiltasi. Koska omaksut ajatuksia muilta, niistä tulee todellisuuttasi, usein koko loppuelämäksesi.

Koen itse kiehtovana sen, että näitä näkymättömiä pikku osasia on olemassa ja että olen sallinut niiden istuttamisen mieleeni, ja että se vaikuttaa yhä edelleen ajatteluuni ja käyttäytymiseeni. Olen myös toiminut näiden mielen virusten mukaan ja siirtänyt niitä omille lapsilleni … minusta on tahattomasti tullut niiden kantaja.

Uudenlaisten ajattelutottumusten omaksuminen kohentaa elämääsi ja auttaa sinua vetämään puoleesi kaikkea sitä, mitä oikeasti olet. Samalla luot uutta ja parempaa elämisen tapaa niitä lähiympäristön ihmisiä varten, jotka ovat verukeviruksiesi tahattomia uhreja.

Olet syntymästäsi lähtien ollut memeettinen supertähti ja jäljitellyt perheesi ja sosiaalisen ympäristösi ulkopuolelle ulottuvia uskomuksia ja käyttäytymismalleja.



Sinulla on paljon suurempi valta muokata ja muuttaa hyödyttömiä ja haitallisia uskomuksiasi ja käsityksiäsi kuin sinut on todennäköisesti saatu uskomaan.

Päätä juuri tällä hetkellä, että lakkaat keksimästä verukkeita ja alat tehdä valintoja. Voit heti päättää, että ohjelmoit elämäsi uudestaan ja ohjaat sitä muuttumaan niin onnen, menestyksen ja terveyden täyteiseksi kuin haluat. Mikään itsesi osa ei ole tavoittamaton, olipa se sitten muuttunut miten mekaaniseksi tai tottumukselliseksi tahansa.

Sinusta saattaa tuntua. ”En voi sille oikein mitään. Minä vain olen tällainen luonnostani. Olen aina ollut tällainen.” Miten hyödytöntä. Voit milloin vain päästä käsiksi tottumukselliseen mieleesi ja alkaa ohjelmoida sitä uudelleen vaihtamalla malleja, jotka ovat aiemmin saattaneet olla sinulle hyödyllisiä mutta eivät enää toimi.

Tällaisia ajatuksia on jäänyt mieleen lukiessani Wayne W. Dyerin kirjaa Ei enää selityksiä! Valitse vapaus

Katselin ohjelmaa Elämä pelissä kiinteistövälittäjä Jethro Rostedt, ja tämä kirja tuntui hyvin ajankohtaiselta tähän aiheeseen.

Ei näyttänyt Jethro oikein uskovan ja haluavan muuttaa vanhoja tottumuksiaan. Vaikka hän ei ole vielä edes vanha, niin tottumukset näyttävät olevan sitkeässä. Kyllä ne ovat sitkeässä niin kauan kun haluaa pitää yllä uskomusta, että niitä on vaikea muuttaa. Muista kuitenkin, että se on vain uskomus, jonka voit halutessasi muuttaa.

perjantai 14. joulukuuta 2012

Mielen voima



Usko, niin paranet. Useat tutkimukset osoittavat, että usko paranemiseen merkitsee jopa enemmän kuin annettu hoito. Katselin Mielen salattu voima ohjelmaa.


Lumevaikutusta tutkittiin tekemällä 40:lle Parkinson tautia sairastavalle sokkotutkimus, jossa osalle potilaista tehtiin lumeleikkaus ja osalle oikea leikkaus. Potilaille ja hoitohenkilökunnalle ei kerrottu kelle oli tehty lumeleikkaus ja kenelle oikea leikkaus. Parkinson potilaat kärsivät dopamiinin puutteesta aivoissa ja se vaikeuttaa heidän elämäänsä monin tavoin. Potilaiden kalloon porattiin neljä reikää joiden kautta osalle annettiin kantasoluja ajatuksena, että tämä kiihdyttäisi potilaan omaa dopamiinin tuotantoa. Judu Hazlett oli mukana tutkimuksessa. Pian leikkauksen jälkeen Judu havaitsi muutoksia kehossaan. Saatoin luottaa omiin jalkoihini ja kävellä taas. Pystyin syömään itse, mitä ei ollut tapahtunut muutamaan vuoteen. Judu saattoi aloittaa jopa taas hänelle rakkaan luisteluharrastuksen. Judun tila koheni silmissä ja vaikutti siltä, että uusi leikkaus oli tehonnut.

usko paranemiseen vaikuttaa


Reilun vuoden kuluttua leikkauksesta potilaille kerrottiin, kumpaan ryhmään he olivat kuuluneet. Kun Judu kuuli saaneensa lumeleikkauksen ja lakkasi uskomasta leikkauksen vaikutuksiin, hänen tilansa heikkeni nopeasti. Näin kävi myös monille muille lumeleikkaukseen osallistuneille.

Leikkauksen teho ei näyttänyt selittyvän tehdyllä leikkauksella. Tutkittaessa potilaita uudestaan, havaittiin, että ne jotka olivat uskoneet saaneensa oikean leikkauksen, paranivat, riippumatta siitä kumpaan ryhmään olivat kuuluneet. Uskolla oli siis ratkaiseva merkitys paranemiseen. Myöhemmin Judulle tehtiin uusi oikea leikkaus ja hänen tilansa parani taas.




Solubiologi Bruce H. Liptonin mukaan vain kymmenen prosenttia sairauksista on elimellisiä. Hän kuvaa ihmisen toimintaa seuraavasti. Ihmisen ajatukset saavat aivot erittämään kemiallisia aineita, jotka sopivat hänen henkiseen tilaansa. Rakastuneen aivot eivät eritä stressihormonia vaan harmonia- ja rakkaushormonia. Asenne vaikuttaa siihen, millaisia kemiallisia aineita kehosta vapautuu. Nuo aineet muuttavat fysiikkaamme ja geenejämme.
ajattelumme vaikutus soluihin

Jos alan ajatella toisin, kehoni kemia muuttuu ja se vuorostaan vaikuttaa soluihini. Eli ajattelutapamme voi määrätä solujemme kohtalon. Ajattelun voima ohjaa geenejämme, geenit eivät ohjaa meitä. Pelkkä uskominen, on se sitten positiivista tai negatiivista, ohittaa kehon biologisen säätelyn.



mieli vaikuttaa erityisesti näihin sairauksiin

Pahennevaikutus perustuu siihen, että jos ihminen pelkää jotain, hän alkaa erittää stressihormonia. Solujen toiminta häiriintyy ja uusiutumisen sijaan solut alkavat puolustautua. Pelko käynnistää stressihormonituotannon ja immuunijärjestelmä pysähtyy energian säästämiseksi. Stressihormonit siis estävät solujen uusiutumisen ja immuunijärjestelmän toiminnan. Stressi on siis monien sairauksien syy.

stressireaktio


Keholla on kuitenkin käytössään myös stressin vastainen rauhoittumisreaktio. Tässä reaktiossa verenpaine laskee, hengitys hidastuu, syke hidastuu ja aineenvaihdunta hidastuu. Reaktio saadaan aikaan rauhoittumalla eli meditoimalla. Meditointi vähentää stressiä, torjuu tulehduksia ja hidastaa vanhenemista.

Tutkittaessa pitkään meditoivia havaittiin 2200 geenissä muutoksia ja jo 2 kk meditointi aktivoi 1561 geeniä. Muutoksia on erityisesti aivojen otsalohkon alueella ja aivorungossa. Tämä vastaa niitä tutkimuksia joissa on selvitetty meditoinnin vaikutuksia kehoon.


meditoinnin vaikutus


Keskittymisen vaikutukset aivoihin muuttavat kehon biologiaa niin, että paraneminen nopeutuu. Mielemme voima on valtava – aletaan käyttämään sitä.

lauantai 8. joulukuuta 2012

Jos haluat rakkautta, ole rakastettava.



Rakastettava ihminen on luonnollinen ja sopusoinnussa itsensä kanssa. Hän säteilee yksinkertaista, aitoa inhimillisyyttä, joka on omiaan tekemään kenestä tahansa viehättävän.

Rakkaussuhteen luo kyky nähdä itsensä rakastettavana. Tämä näkökannan muutos ei tapahdu muuttamalla sitä, mikä sinä olet, vaan näkemällä, kuka sinä olet, ja säteilemällä sitä ulospäin. Jos kykenisit näyttämään olemuksesi täyden loiston, koko elämäsi olisi romanssia, yhtä pitkää hurmiolle ja ilolle omistettua rakkaustarinaa.

Mikään ei ole kauniimpaa kuin luonnollisuus. Vain siinä on sitä salaperäisyyttä ja viehätysvoimaa, joka saa aikaan romanssin. On turha yrittää olla kosmeettisesti viehättävä, sillä rakkaudessa on kyse ennen kaikkea aitoudesta.

Ollaksesi aito sinun on oltava kaikkea sitä mitä olet, unohtamatta mitään. Jokaisessa ihmisessä on valoa ja varjoa, hyvää ja huonoa, rakkautta ja vihaa. Näiden vastavoimien leikki juuri on elämän liikkeellepaneva voima; elämän virta imaisee itseensä sen kaikissa muutoksissa vastakohdasta toiseen. Jos voit todella hyväksyä nämä vastakkaiset voimat itsessäsi, olet aito, ja itsesi hyväksyntä laajetessa niin pitkälle, ettei sinulla ole mitään hävettävää eikä mitään salattavaa, elämääsi tulee anteliaisuutta ja lämpöä, joka on tunnusomaista jokaiselle suurelle rakastajalle.

Haluttavuus syntyy siitä, että hyväksyt oman moniselitteisyytesi. Sen, että olemme yhtaikaa lihaa ja henkeä. Mikään ei voisi olla moniselitteisempää kuin se – eikä houkuttelevampaa. Et lisää viehätysvoimaasi sillä, että peittelet heikkoja kohtiasi, vaan sillä, että hyväksyt ne. Kun hyväksyt heikkoutesi, hyväksyt itsesi, eikä kukaan ole viehättävämpi kuin ihminen, joka on sinut itsensä kanssa. Se, joka sinä todella olet, ei ole kokoelma osia vaan kokonaisuus. Se, että näet itsesi kokonaisuutena, on askel kohti sitä, että näet itsesi miellyttävänä.

Rakkauden lahja on siinä, että se riisuu psyykestämme siihen koko elämämme aikana kertyneet muistijäljet, jotka ehdollistavat meidät uskomaan erillisyyteen, ja palauttaa meidät siihen todellisuuteen, johon me synnyimme ja joka sisältää vain rakkauden.



Sosiaalisen ympäristömme huomioon ottaen on epäoikeudenmukaista syyttää ketään yksittäistä ihmistä luottamuksen puutteesta. Meidät kaikki on ehdollistettu tottelemaan sokeasti egon tarpeita. Yhteiskuntamme on kasvattanut jäsenensä suhtautumaan epäluuloisesti läheiseen kanssakäymiseen. Jotkin henkilökohtaisen tilan loukkaukset, kuten raiskaus ja murha, ovat hirvittäviä, mutta tuota tilaa voidaan loukata erittäin häiritsevästi myös ilman fyysistä väkivaltaa.

Totta puhuen, jos katsomme maailmaa ilman rakkautta, katsomme sitä pelokkaasti. Uhka ei nouse ulkopuolelta. Sen alkuperä on meissä sisällä, siellä missä me synnytämme uskomuksemme. Puolustusmekanismit ovat syntyneet torjumaan uhkaa. Ne ovat kuin varhainen varoitusjärjestelmä, joka on säädetty niin herkäksi, ettei kukaan voi olla tarpeeksi luotettava tohtiaksemme luopua niistä.

Todellinen kysymys onkin siinä, miten laimentaa uhan tunnetta niin paljon, että uskallamme luottaa rakkauteen. Mikä ruokkii uhkaa ja pitää sitä elossa? Vastauksia on monia mutta ne ovat yksinkertaistettavissa: Jokainen uhka on varjo menneisyydestä.



Todellisuudessa nykyhetkessä ei ole mitään pelättävää. Pelko heijastuu nykyhetkeen muistista.

tiistai 4. joulukuuta 2012

Alitajunnan voima



Ihmisellä on käytössään kaksi mielen toimintoa, joista toista kutsutaan tietoiseksi ja toista alitajuiseksi. Alitajuntasi on jatkuvasti alttiina suggestion voimalle. Lisäksi alitajuntasi hallitsee täydellisesti kehosi tilaa, toimintoja ja tuntemuksia.

Usko on ajattelutapa, mielen asenne, sisäinen varmuus siitä, että ajatus, jonka tietoinen mielesi täysin hyväksyy, tulee painumaan alitajuntaasi ja toteutumaan ulkoisessa muodossa. Usko on eräällä tavalla sitä, että hyväksyt todeksi sen, minkä aistisi kieltävät eli suljet pois pienen, järkeilevän, analyyttisen ja tietoisen mielesi ja hyväksyt asenteen, joka täydellisesti luottaa alitajuntasi sisäiseen voimaan.

Parannukseen on olemassa vain yksi tie, se on usko. On olemassa vain yksi parantava voima ja se on alitajuntasi. Olipa uskosi kohde todellinen tai epätodellinen, tulet saamaan aikaan tuloksia. Alitajuntasi on vastaanottavainen mielessäsi oleville ajatuksille. Ajattele uskoa mielessäsi olevana ajatuksena, se riittää.


Käytössä on monia erilaisia menetelmiä, joiden avulla poistetaan ne mielessä, tunne-elämässä tai fysiikassa olevat esteet, jotka estävät parantavaa voimaa virtaamasta meissä. Alitajunnassasi asustava parantava voima voi ja pystyy – jos sinä itse tai joku muu ohjaa sinua oikein – parantamaan mielesi ja kehosi kaikista sairauksista.

Usko on mielesi ajatus, joka saa aikaan sen, että alitajuntasi voima vaikuttaa kaikkiin elämäsi vaiheisiin sen mukaan, miten päässäsi ajattelet. Mielesi usko on yksinkertaisesti se, mitä mielesi ajattelee. ”Kaikki on mahdollista sille, joka uskoo.”

Rukousterapia on mielesi alitajuisen ja tietoisen tason synkronoitua, harmonista ja älykästä toimintaa, jota tietoisesti ohjataan määrättyä tarkoitusta varten. Rukousterapiassa valitset tietoisesti määrätyn ajatuksen, mielessäsi olevan kuvan tai suunnitelman, jonka haluat tapahtuvan. Tajuat, että sinulla on kapasiteettia välittää tämä ajatus tai mielikuva alitajunnallesi kokemalla, että se mitä haluat, on jo tapahtunut ja totta.

Kiität parannuksestasi, jonka tiedät olevan tulossa ja sen jälkeen et enää ajattele vaikeuttasi, kunnes taas tunnet, että sinua ohjataan rukoilemaan uudelleen. Rukoillessasi kieltäydyt ehdottomasti antamasta mitään valtaa kielteiselle tilallesi, etkä hetkeäkään epäile parantumistasi. Tällainen mielen tila saa aikaan tietoisen ja alitajuisen mielen harmonian, joka vapauttaa parantavat voimat.

Miten sanoma välitetään alitajunnalle? Olennaisinta tekniikassa on se, miten alitajunta suostutellaan täyttämään tietoisen mielen sille antama käsky. Toiveen välittäminen sille tapahtuu parhaiten rentoutuneessa puolivalvetilassa. Ole tietoinen siitä, että mielesi syvyyksissä asuu rajaton viisaus ja voima. Ajattele vain levollisesti sitä, mitä haluat tapahtuvaksi, näe miten se puhkeaa täyteen kukkaansa. Käytä tekniikkaa täysin vilpittömällä mielellä ja usko siihen lapsen uskolla.


Elämäsi kaikkein perustavinta laatua oleva ja kauaskantoisin toiminta on se, miten rakennat mieltäsi jokaisena valveillaolon hetkenä. Saat sen mitä pyydät. Rajaton viisaus vastaa aina alitajunnassasi tietoiseen ajatteluusi. Mutta sinun täytyy uskoa, kun pyydät, jos aiot saada sen, mitä haluat. Mielesi siirtyy ajatuksesta asiaan. Ellei mielessä ensin ole mielikuvaa, sillä ei ole mitä kohti liikkua. Ensin sinun täytyy hyväksyä asia mielessäsi ja saada siinä aikaan tila, jota ei voi järkyttää eikä kumota. Nähtyäsi toiveesi toteutuneena mielessäsi, pitäisi seurauksena olla ilon ja rauhan tunne.

Helpoin ja ilmeisin tapa muodostaa ajatus on visualisoida se eli nähdä se sielunsa silmin aivan kuin se todella olisi siinä. Minkä voit visualisoida mielessäsi, on jo olemassa mielesi näkymättömässä maailmassa. Ajatus ja toive ovat totta ja ilmestyvät jonakin päivänä tietoiseen maailmaan, jos pysyt uskollisena niiden mielikuvalle. Ajatteluprosessi muodostaa jälkiä mieleesi ja nämä jäljet puolestaan ilmestyvät tosiasioina ja kokemuksina elämääsi.


Tällaista kirjoittaa Joseph Murphy klassikkokirjassa Alitajuntasi voima jo vuonna 1963.



Itsetunto on alitajuntasi käsitys itsestäsi. Suomessa uskotaan pääasiassa vieläkin, ettei itsetuntoon voi vaikuttaa, koska itsetunto asuu alitajunnassa. Myrphy on selvästi osoittanut jo vuonna 1963, että alitajuntaan voi vaikuttaa hyvin helposti. Muinaiset viisaat tiesivät tämän jo tuhansia vuosia sitten. Heidän oppinsa on vain unohtunut ja tarkoituksellisesti haudattu.

Tehokkain tapa vaikuttaa itsetuntoon on vaikuttaa alitajuntaan. Olet koko ikäsi vaikuttanut alitajuntaasi ja sillä tavalla itse asiassa luonut itsetuntosi, minäkuvasi ja kaikki uskomuksesi ja toimintamallisi. Se, että yleensä tämä on tapahtunut tiedostamattasi, ei muuta tätä tosiasiaa. Voit nyt alkaa muuttaa itseäsi ja ajatuksia tietoisesti. On aika astua tähän elämäsi suurimpaan seikkailuun.