perjantai 9. joulukuuta 2011

Uskomusten voima

Oletko tullut ajatelleeksi, miten uskomaton voima piilee uskomuksissa? Jos uskot onnistuvasi yleensä onnistut - jos uskot epäonnistuvasi yleensä epäonnistut. Muistaakseni jo Henry Ford sanoi: uskotpa onnistuvasi tai epäonnistuvasi olet aina oikeassa.

Uskomukset ovat usein itseen liittyviä käsityksiä, yleistyksiä siitä millainen olet, mitä osaat tehdä ja mitä et osaa tehdä. Uskomukset voivat olla myös yleistyksiä muista ihmisistä, asioista, tapahtumista, seurauksista tai asioiden merkityksistä. Suuri osa siitä mitä teemme, tunnemme tai ajattelemme on uskomustemme aikaansaamaa.

Uskomukset syntyvät kokemuksista. Joskus yksikin voimakas kokemus riittää uskomuksen syntymiseen. Esimerkiksi yksi pettymys rakkaudessa voi jättää pysyvän uskomuksen ettei ihmisiin voi luottaa rakkaudessa. Tämä uskomus estää yrittämästä uudestaan.

Uskomuksilla on itseään vahvistava luonne. Kun uskomus on syntynyt, havaitset jatkuvasti huomaamattasi asioita, jotka tukevat uskomustasi tai tulkitset asioita uskomustasi vahvistavalla tavalla.

Uskomusten olemassaolo ei sinänsä ole huono asia - sinä tarvitset uskomuksia, mielesi tarvitsee uskomuksia - ne ohjaavat toimintaasi. Tarvitset kuitenkin nimenomaan myönteisiä uskomuksia, jotka kohottavat mielialaasi ja saavat sinut toimimaan omaksi parhaaksesi - omien tavoitteidesi saavuttamiseksi.

Mieti uskomuksiasi. Voit löytää uskomuksiasi kuuntelemalla ajatuksiasi, sisäistä puhettasi ja tietysti sitä, mitä sinulla on tapana sanoa ääneeen. Mieti asioita joita sinun pitää , täytyy, et saa, et osaa, et voi tehdä. Kun olet löytänyt uskomuksen, mieti sen toimivuutta. Kun uskon näin, millaisia tunteita ja käyttäytymistä siitä seuraa? Ovatko nämä seuraukset sinulle eduksi vai haitaksi? Muokkaa uskomukset omaksi eduksesi.

Helppo ja tehokas tapa muuttaa uskomuksia on toimia todellisissa tilanteissa ikään kuin olisi muutunut erilaiseksi - juuri sellaiseksi kun haluaa tulla. Uskomukset ovat valheita, jotka riittävän usein toistettuina muuttuvat mielessämme totuudeksi. Samalla tapaa näyttelemällä jotain roolia riittävän kauan se muuttuu taidoksi, jolloin siitä tulee ominaisuutesi - uskomuksesi siitä millainen olet.

Itsetunto on itse asiassa itseensä kohdistuvien uskomusten kokoelma. Itsetunnon kehittäminen on itseen kohdistuvien uskomusten kehittäistä - muokkaamista itseään palveleviksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti