lauantai 29. joulukuuta 2012

Voit muuttaa vanhoja tottumuksia



Voit muuttaa uskomuksesi, jotka olet omaksunut minäkuvaksesi ja kukistaa epämieluisia piirteitä, tai sen, mitä pidät onnettomana kohtalonasi.

Geneettisen perimän käyttäminen verukkeena sille, ettei tee mitään epämieluisille luonteenpiirteille, on nykypäivän maailmassa yleistä ja ilmeisen hyväksyttävää. Koet voimattomuutta yrittäessäsi muuttaa itsessäsi sellaista, mistä on tullut niin pysyvä osa sinua, että se tuntuu sinulta. Näin käy etenkin silloin, kun tarkastelet luonteenpiirteitä ja ominaisuuksia, jotka ovat olleet seuralaisiasi niin kauan kuin muistat. Kuin lujittaaksesi entisestään käsitystäsi ”olen aina ollut tällainen”, sinua rajoittava osa väittää: Asialle ei voi mitään, enhän voi muuttaa biologista perusolemustani.

Voit vaikuttaa geneettiseen rakenteeseesi ja muokata sitä muuttamalla sitä, millaisena näet itsesi ja paikkasi tässä valtavassa mysteerissä, jota kutsumme elämäksi. Havainnoillasi on valta muuttaa geneettistä rakennettasi – uskomuksesi voivat hallita, ja todella hallitsevat, biologista olemustasi. Tämä voi kuulostaa mullistavalta ja jopa mahdottomalta, mutta silti tämä tietoisuus johtaa sinut lausumaan hyvästit niille verukkeille, jotka olet tietämättäsi omaksunut.

Muista olet sellainen, millainen uskot olevasi, et sellainen, millaisen perimän olet saanut. Muistuta itseäsi, että vedät puoleesi sitä, mitä olet, et sitä mitä haluat ja se mitä olet, koostuu uskomuksistasi. Mielesi kykenee voittamaan fyysiset hiukkaset ja ne aiempien ehdollistumien ja ohjelmointien vaikutukset, jotka olet tahattomasti omaksunut kasvuvuosiesi varrella.



Ajatuksen, asenteen tai uskomuksen siirtäminen toiselle tapahtuu mielen välityksellä. Meemit ovat sitkeitä, sillä niistä on tullut sitä, mitä luulet olevasi; niiden pois karistaminen vastaa samaa kuin jos yrittäisit poistaa jonkin tärkeän elimesi, ja se kuluttaa elämänenergiaasi. Itse asiassa vanhempasi ovat varhaisvuosinasi juurruttaneet sinuun tiukasti monia niistä – eikä varmastikaan ole yllätys, että ne siirtyvät sinuun helposti heitä tai isovanhemmiltasi. Koska omaksut ajatuksia muilta, niistä tulee todellisuuttasi, usein koko loppuelämäksesi.

Koen itse kiehtovana sen, että näitä näkymättömiä pikku osasia on olemassa ja että olen sallinut niiden istuttamisen mieleeni, ja että se vaikuttaa yhä edelleen ajatteluuni ja käyttäytymiseeni. Olen myös toiminut näiden mielen virusten mukaan ja siirtänyt niitä omille lapsilleni … minusta on tahattomasti tullut niiden kantaja.

Uudenlaisten ajattelutottumusten omaksuminen kohentaa elämääsi ja auttaa sinua vetämään puoleesi kaikkea sitä, mitä oikeasti olet. Samalla luot uutta ja parempaa elämisen tapaa niitä lähiympäristön ihmisiä varten, jotka ovat verukeviruksiesi tahattomia uhreja.

Olet syntymästäsi lähtien ollut memeettinen supertähti ja jäljitellyt perheesi ja sosiaalisen ympäristösi ulkopuolelle ulottuvia uskomuksia ja käyttäytymismalleja.



Sinulla on paljon suurempi valta muokata ja muuttaa hyödyttömiä ja haitallisia uskomuksiasi ja käsityksiäsi kuin sinut on todennäköisesti saatu uskomaan.

Päätä juuri tällä hetkellä, että lakkaat keksimästä verukkeita ja alat tehdä valintoja. Voit heti päättää, että ohjelmoit elämäsi uudestaan ja ohjaat sitä muuttumaan niin onnen, menestyksen ja terveyden täyteiseksi kuin haluat. Mikään itsesi osa ei ole tavoittamaton, olipa se sitten muuttunut miten mekaaniseksi tai tottumukselliseksi tahansa.

Sinusta saattaa tuntua. ”En voi sille oikein mitään. Minä vain olen tällainen luonnostani. Olen aina ollut tällainen.” Miten hyödytöntä. Voit milloin vain päästä käsiksi tottumukselliseen mieleesi ja alkaa ohjelmoida sitä uudelleen vaihtamalla malleja, jotka ovat aiemmin saattaneet olla sinulle hyödyllisiä mutta eivät enää toimi.

Tällaisia ajatuksia on jäänyt mieleen lukiessani Wayne W. Dyerin kirjaa Ei enää selityksiä! Valitse vapaus

Katselin ohjelmaa Elämä pelissä kiinteistövälittäjä Jethro Rostedt, ja tämä kirja tuntui hyvin ajankohtaiselta tähän aiheeseen.

Ei näyttänyt Jethro oikein uskovan ja haluavan muuttaa vanhoja tottumuksiaan. Vaikka hän ei ole vielä edes vanha, niin tottumukset näyttävät olevan sitkeässä. Kyllä ne ovat sitkeässä niin kauan kun haluaa pitää yllä uskomusta, että niitä on vaikea muuttaa. Muista kuitenkin, että se on vain uskomus, jonka voit halutessasi muuttaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti