sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Ajatukset ovat energiaa



Ei ole olemassa yhtään täsmällistä todellisuutta – tai yhtä totuutta – vaan meidän todellisuuskäsityksemme on riippuvainen siitä, kuinka mielemme ja aivomme käsittävät ja tulkitsevat sitä, mitä tapahtuu. Jos suuntaamme huomiomme siihen, mitä meiltä puuttuu, ja omiin puutteisiimme, silloin myös näemme juuri sen – ja saamme juuri sitä. Samoin on asianlaita, jos koko ajan panemme merkille sen, mikä ei toimi tai sen, miten asian ”pitäisi olla”. Miksi emme vaihda tätä kiitollisuuteen siitä, mikä on hyvin, siihen, mitä elämässäsi on ja mistä olet iloinen. Näin näkökulmaa vaihtamalla voit kohottaa automaattisesti energiatasoasi, ja kaikki muuttuu helpommaksi ja hauskemmaksi. Kielteiset ajatukset muuttuvat kun teet jotain muuta hetken ajan.

Meidän biologiamme ei ole kiveen hakattu syntymämme yhteydessä vaan siihen vaikuttaa merkittävästi se, miten elämme. Uusi tietomme on ajatusten ja tietoisuuden suuri vaikutus terveyteemme, se, mikä tavallisesti ohitetaan plasebona – joka selittää spontaanit parantumiset tai parantumiset silloin kun on otettu sokeripilleri. Me tulemme terveiksi, koska haluamme sitä tai uskomme siihen, että paranemme. On aika arvostaa ”plasebovaikutusta” sinä suurena voimana, mikä se on.

Ympäristöllä ja ajatuksillamme on paljon suurempi vaikutus elämäämme ja terveyteemme kuin perityillä geeneillä. Kohtalomme ja olemuksemme on paljon enemmän omissa käsissämme kuin olemme uskaltaneet uskoa. Ajatuksemme ja uskomuksemme tekevät meistä elämämme luojia.

Koska ajatukset ovat energiaa, ne voivat vaikuttaa sisäiseen ympäristöömme ja muuttaa terveyden ja sairauden edellytyksiä. Suuri määrä uutta tutkimusta tukee tätä ajatusta. Masennus ja alakuloisuus nostavat kehon tulehdustasoa. Stressillä on välitön kielteinen vaikutus suolistoflooran koostumukseen. Kielteisten ajatusten jauhaminen tai happamana oleminen edesauttaa kehon happamoitumista ja tulehtumista, ja se heikentää terveyttä. Ja toisaalta suuri joukko tutkimuksia osoittaa, että toiveikas ja myönteinen mielentila vahvistaa immuunipuolustusta ja terveyttä. Hyvät, rakastavat suhteet, läheisyys ja turvallisuus ovat vahvistavia terveystekijöitä, jotka antavat edellytyksiä terveelle ja pitkälle elämälle.

Tutkimukset osoittavat, että se mihin uskomme, on se mitä saamme. Aivot eivät nimittäin tee eroa sen välille, mitä me uskomme ja mitä me tiedämme. Ne ovat sille sama asia. Usko ja tieto ovat siis yhtä suuria totuuksia aivoille. Näin niillä selitysmalleilla, joita meillä on sitä, miten maailma toimii, on suuri vaikutus meihin – siitä riippumatta ovatko ne tosia vai eivät.

Onnistumisen takana oleva suuri salaisuus on usko omaan itseen ja siihen, mitä tekee. Tutkimus osoittaa, että olettaessamme tulevamme onnellisiksi mahdollisuus siihen kasvaa. Jos odotamme selviytyvämme jostain, mahdollisuus siinä asiassa onnistumiseen kasvaa. Kun ihminen uskoo itseensä, hän voi suorittaa suurtekoja.

Koska voimme ajatella vain yhtä asiaa kerrallaan, voimme valita, että kohdistamme huomiomme sellaiseen, joka tekee meille ja kehollemme hyvää.
ajattele sitä, mikä tekee sinulle hyvää

Tällaisia ajatuksia ajatusten vaikutuksesta elämänenergiaamme jäi minulle Sanna Ehdin kirjasta Enemmän energiaa! Kohti rikasta, onnellista ja tervettä elämää.

Kun teet sitä, mikä tekee sinut onnelliseksi, ja toteutat unelmaasi, saat valtavasti energiaa.

1 kommentti: