lauantai 20. lokakuuta 2012

Vaikeudet ovat tie muutokseen



Kaikki tähänastiset kokemuksesi ja elämäntapahtumat ovat omien ajatustesi ja uskomustesi luomuksia. Menneisyydessä ei kuitenkaan ole mitään häpeämistä, se on elämän rikkautta ja se on tuonut sinut siihen missä nyt olet. Sinun ei tarvitse soimata itseäsi siitä ettet ole pystynyt parempaan, olet toiminut kykyjesi mukaan. Voit päästää menneisyydestä irti rakastavin ja kiitollisin ajatuksin – se on tuonut sinut uuden tietoisuuden kynnykselle.

Menneisyys on vain mielessämme ja sen luomissa kuvitelmissa. Me elämme tässä hetkessä. Me tunnemme tässä hetkessä. Se mitä teemme tässä hetkessä, luo perustan huomiselle. Pysähdy, nyt on päätöksenteon hetki. Se mitä haluamme ajatella, uskoa, sanoa ja tehdä juuri nyt on tärkeintä.


Kun opimme tietoisesti ohjaamaan ajatuksiamme ja sanojamme, saamme uuden työkalun käyttöömme. Sinun on syytä ymmärtää, ettei mielesi hallitse sinua, vaan sinä voit hallita mieltäsi. Sisäinen tietoisuutesi hallitsee sitä.

Ihmiset valittavat usein, etteivät voi lakata ajattelemasta ajatuksiaan. Voit tehdä sen varsin hyvin. Muistele, miten monta kertaa olet kieltäytynyt ajattelemasta myönteistä ajatusta. Kerro nyt mielellesi, että ryhdyt toimimaan toisin. Olet päättänyt lakata ajattelemasta kielteisiä ajatuksia. Tämä ei tarkoita, että sinun pitää taistella kielteisiä ajatuksiasi vastaan halutessasi muuttua. Huomioit vain kielteiset ajatukset ja päästät niistä irti – näin toimien et luovuta niille valtaasi. Et vain enää usko kielteisiin ajatuksiisi – ne ovat vain ajatuksia. Voit valita mitä ajatuksia haluat ajatella ja viljellä.



Kun alamme hylätä jäykkiä, vanhoja käsityksiä, meitä alkaa usein pelottaa, etenkin jos luulemme että olemme hallinneet tilanteen. Niinpä turvaudumme siihen, mikä tekee olomme turvalliseksi.

Kun tukahdutamme sisäiset tunteemme, niiden on löydettävä kehossamme jokin toinen ilmenemismuoto. Jos koko elämämme ajan nielemme tunteemme, ne ilmenevät vääjäämättä jollakin kehomme alueella. Monesti kun luulemme päässeemme tunteistamme eroon, olemme todellisuudessa vain haudanneet ne syvälle sisimpäämme.


Itselle on myös annettava anteeksi. Monet meistä vahingoittavat lasta sisimmässään samalla tavalla kuin vanhempamme vahingoittivat meitä. Kohtelemme lasta kaltoin ja se on hyvin surullista. Lapsina meillä ei ollut paljon valinnanvaraa, kun meitä kohdeltiin huonosti, mutta miksi aikuisina yhä vielä kohtelemme lasta sisimmässämme väärin, vaikka seuraukset ovat kohtalokkaat.

Kun annoin anteeksi itselleni, aloin luottaa itseeni. Huomasin, etten voinut luottaa elämään enkä muihin ihmisiin, ellen ensin luottanut itseeni. Lopulta aloin kuitenkin uskoa, että pystyisin pitämään huolta itsestäni, ja huomasin, että minun oli sitä helpompi rakastaa itseäni, mitä enemmän luotin itseeni. Kun olemme sovussa itsemme kanssa, elämä tuntuu sujuvan paljon mukavammin.


Sinussa on voima muuttaa elämäsi, jos vain olet valmis muuttamaan ajatuksesi ja vapautumaan menneisyyden kahleista. Voimme saada aikaan uskomattomia muutoksia mielessämme, kehossamme ja elämässämme, jos vain todella haluamme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti