lauantai 17. marraskuuta 2012

Nyt on muutoksen aika



Kaikki tähänastiset kokemuksesi ja elämäntapahtumasi ovat omien ajatustesi ja uskomustesi luomuksia. Menneisyydessä ei kuitenkaan ole mitään häpeämistä, se on elämän rikkautta ja se on tuonut sinut siihen missä nyt olet. Sinun ei tarvitse soimata itseäsi siitä ettet ole pystynyt parempaan, olet vain toiminut kykyjesi mukaan. Nyt voit päästää menneisyydestä irti rakastavin ja kiitollisin ajatuksin – se on tuonut sinut tähän hetkeen uuden tietoisuuden kynnykselle.

Menneisyys on vain mielessämme ja sen luomissa kuvitelmissa. Me elämme tässä hetkessä. Me tunnemme tässä hetkessä. Se mitä teemme tässä hetkessä, luo perustan huomiselle. Pysähdy, nyt on päätöksenteon hetki. Se mitä haluat ajatella, uskoa, sanoa ja tehdä juuri nyt on tärkeintä.

Kun opimme tietoisesti ohjaamaan ajatuksiamme ja sanojamme, saamme uuden työkalun käyttöömme. Sinun on hyvä ymmärtää, että mielesi ei hallitse sinua, vaan sinä voit hallita mieltäsi. Sisäinen tietoisuutesi hallitsee mieltäsi.

Monet ihmiset valittavat, etteivät voi lakata ajattelemasta ajatuksiaan. Voi lakata ajattelemasta ajatuksiasi tai muuttaa niitä halumaasi suuntaan. Muistele, miten monta kertaa olet kieltäytynyt ajattelemasta myönteistä ajatusta. Kerro nyt mielellesi, että olet päättänyt toisin. Olet päättänyt lakata ajattelemasta kielteisiä ajatuksia. Tämä ei tarkoita, että sinun pitää taistella kielteisiä ajatuksiasi vastaan halutessasi muuttua. Huomioit vain kielteiset ajatukset ja päästät niistä irti. Kun toimit näin, sinä et luovuta valtaasi kielteisille ajatuksille. Sinä et enää usko kielteisiin ajatuksiisi – ne ovat vain ajatuksia, ei totuuksia. Nyt voit valita, mitä ajatuksia haluat ajatella.


Kun alat hylätä jäykkiä, vanhoja käsityksiä, sinua alkaa ehkä pelottaa, etenkin jos uskot että olet ennen hallinnut tilanteesi. Voit tuntea halua turvautua siihen vanhaan, mikä tekee olosi turvalliseksi. Älä usko tähän harhaan, ole rohkea.

Kun tukahdutamme sisäiset tunteemme, niiden on löydettävä kehossamme jokin toinen ilmenemismuoto. Jos koko elämämme ajan nielemme tunteemme, ne ilmenevät vääjäämättä jollakin kehomme alueella. Monesti kun luulemme päässeemme tunteistamme eroon, olemme todellisuudessa vain haudanneet ne syvälle sisimpäämme.

Sinun on annettava itsellesi anteeksi. Monet meistä vahingoittavat lasta sisimmässään samalla tavalla kuin vanhempamme vahingoittivat meitä. Kohtelemme lasta kaltoin ja se on hyvin surullista. Lapsina meillä ei ollut paljon valinnanvaraa, kun meitä kohdeltiin huonosti, mutta jos aikuisina yhä vielä kohtelemme lasta sisimmässämme väärin, seuraukset ovat kohtalokkaat.

Kun annoin anteeksi itselleni, löysin oman arvoni. Minun ei tarvinnut olla erikoinen, täydellinen. Kun löysin oman arvoni, huomasin myös muiden arvon. Opin myös näkemään, että jokainen toimii ymmärryksensä mukaan ja opin antamaan anteeksi muille. Kun luotin itseeni, opin luottamaan myös muihin. Kun olemme sovussa itsemme kanssa, elämä sujuu paljon mukavammin.



Sinussa on voima muuttaa elämäsi, jos vain olet valmis muuttamaan ajatuksesi ja vapautumaan menneisyyden kahleista. Voit saada aikaan uskomattomia muutoksia mielessäsi, kehossasi ja elämässäsi, jos vain todella haluat.

On yhdentekevää, missä pisteessä elämäsi on, mitä olet tähän mennessä kokenut ja mitä parhaillaan tapahtuu. Toimit aina parhaan ymmärryksesi, tietosi ja tietoisuutesi mukaan. Kun opit lisää, toimit toisin. Älä moiti itseäsi siitä, missä tilanteessa nyt olet. Älä moiti itseäsi siitä, ettet toiminut aikaisemmin ja muuttunut aikaisemmin.

Voi muuttua nyt. Tarvitset vain uskoa muutoksen mahdollisuuteen, halun muuttua ja kannustusta itseltäsi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti