tiistai 23. huhtikuuta 2013

Opi hyväksymään itsesi



Kaikki anteeksianto ja hyväksyntä on ”teeskentele kunnes saat sen” tyyppistä, joten älä huolehdi, ellet pysty rakastamaan itseäsi juuri nyt, opit sen kyllä aikanaan. Tärkeintä on tehdä työtä sen eteen ja antaa näin alitajunnan saada viesti asiassa. Ajan myötä alitajunta hyväksyy asian ja alkaa tehdä työtä puolestasi, sitten tulokset tulevat kuin huomaamatta.

Mitä enemmän itseäsi vihaat tai inhoat, sitä tärkeämpää sinun on suorittaa tällaista muodollista itsesi hyväksymisen prosessia muuttaaksesi mieleesi iskostuneet uskomukset.

Colin C. Tipping neuvoo kirjassaan Anna anteeksi itsellesi suorittamaan ehdottoman itsesi hyväksymisen seuraavien vaiheiden kautta:

  1. Kirjoita mahdollisimman monta hyvää ominaisuutta, jotka jo hyväksyt osaksi itseäsi. Listaa kaikki taitoasi, kykysi ja lahjakkuutesi. Älä ole ujo. Mainosta itseäsi toden teolla.
  2. Kirjoita asiat, jotka vaivaavat sinua toisessa ihmisessä, ja katso, pystytkö tunnistamaan samat ominaisuudet itsessäsi. Myönnä sitten, että rakastat ja hyväksyt tuon puolen itsessäsi.
  3. Vaikka kukaan ei peilaakaan varjopuoliani tällä hetkellä, tunnen vihaa itseäni kohtaan. Tunnen vihaavani itseäni tällä hetkellä eniten: …
  4. Asteikolla 1-10 ( 1 on hyvin huono 10 hyvin korkea) itsetuntoni on tällä hetkellä.
    1. Lue ääneen seuraavat:
  5. Tunnistan ja hyväksyn rakastaen tunteeni enkä tuomitse niitä enää.
  6. Omistan tunteeni. Kukaan ei voi pakottaa minua tuntemaan mitään. Tunteeni heijastavat sitä, miten näen kulloisenkin tilanteen.
  7. Ymmärrän nyt, että sisälläni kaikuvat varjo-ominaisuudet ovat vaikeasti tunnistettavinakin pelkkiä tarinoita, jotka minut on saatu uskomaan tosiksi. Nämä tarinat ovat aiheuttaneet sen, että ajattelen itsestäni kielteisesti. Hylkään nyt nuo tarinat täysin ja palautan rakkauden itseeni.
  8. Päästän nyt rakastaen irti näistä arvosteluista ja kielteisistä tunteista itseäni kohtaan ja hyväksyn itseni täysin juuri sellaisena kuin olen kaikessa täydellisessä epätäydellisyydessäni. Päästän irti varsinkin seuraavasta: … 
    1. Muista, että kaikki anteeksianto ja hyväksyntä on ”teeskentele kunnes saat sen” tyyppistä, joten älä huolehdi, ellet pysty rakastamaan itseäsi juuri nyt. Työ on käynnissä joka tapauksessa. Pane merkille myös epätäydellinen täydellisyys.
  9. Ymmärrän, että on ihmisiä, joita minulla on kiusaus pitää vastuullisina siitä, että uskoin nämä tarinat ja sen, että olen vähemmän kuin täydellinen. (Luettele nämä ihmiset.) Tämä on tärkeä osa prosessia. Vanhempamme ovat useimmiten ihmiset, jotka pääosin tiedostamattaan ovat saaneet meidät ajattelemaan kielteisesti itsestämme.
  10. Kuvailen itseäni realistisesti kaikkine vahvuuksineni ja vikoineni seuraavalla tavalla: …
    1. Voit tehdä vahvan myönteisen kuvauksen omasta olemuksestasi, kirjoita myös ne puolet joita pidät vähemmän myönteisinä. Totea sitten hyväksyväsi itsesi sellaisena kuin olet.
  11. Lue ääneen seuraava lausunto: Minä … annan itselleni kaiken anteeksi ja hyväksyn itseni rakastavana ja luovana olentona. Päästän irti tarpeesta pitää kiinni kielteisistä tunteista ja arvottomuuden kokemuksista. Irrotan energiani menneestä ja puran kaikki nykyhetkessäni olevat esteet rakkauden ja hyvinvoinnin tieltä. Luon ajatukseni, tunteeni ja elämäni, ja minulla on voima olla jälleen oma itseni, rakastaa ehdoitta ja tukea itseäni juuri sellaisena kuin olen, kaikessa voimassani ja loistossani.
    1. Rauhoitu antamaan rakkauden virrata lävitsesi. Käytä näitä sanoja meditaation kohteena aina kun olet alamaissa tai kriittinen.
  12. Lue ääneen: Antaudun nyt korkeammalle voimalle, ja luotan tietoon, että tämä tilanne jatkuu täydellisenä ja vastaten taivaallista opastusta. Tunnen olevani täysin yhteydessä lähteeseeni. Aito luontoni palautuu minulle ja se on rakkaus. Suljen silmäni tunteakseni elämäni läpi virtaavan rakkauden ja ilon, joka seuraa rakkauden tuntemisesta ja ilmaisemisesta.
    1. Tarkkaile, voitko tuntea ilon, kun nämä sanat vielä kaikuvat mielessäsi, vaikka kyseessä olisi vain ohimenevä tunne. Kun seuraavina päivinä jatkat näiden lausuntojen mietiskelemistä, ilon tunne kasvaa vähitellen.
  13. Viesti itselleni: …
    1. Kirjoita rakastava kirje itsellesi siitä, kuinka paljon arvostat ja kunnioitat itseäsi tämän tehtävän suorittamisesta. Lue se ääneen samoin kuin seuraava:
    2. Hyväksyn itseni täysin sellaisena kuin olen, koska ymmärrän nyt, että olen aina ollut täydellinen ja ettei minussa ollut mitään vikaa. Tunnistan olevani inhimillistä kokemusta elävä henkinen olento, ja rakastan ja tuen itseäni inhimillisyydessäni.
  14. Itsetuntotesti. Asteikolla 1-10 itsetuntoni on tällä hetkellä.


Kun teet tätä niin kauan, että alitajunta hyväksyy viestisi - että hyväksyt itsesi – ja alkaa tehdä työtä puolestasi, niin huomaat pian, kuinka itsesi hyväksyntä tuntuu luonnolliselta olotilaltasi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti